מעסיק: קרן השתלמות לפניך

מאמר מערכת פורסם: 23.11.2020
מעסיק: קרן השתלמות לפניך

גם מעסיקים קטנים ובינוניים יכולים להציע לעובדיהם הטבה משתלמת במיוחד בדמות קרן השתלמות. אם רציתם לתגמל את העובדים ולא הייתם בטוחים כיצד לעשות זאת, הכתבה הבאה תעשה לכם סדר באחת ההטבות המשמעותיות עבור עובדיכם

 

קרן השתלמות היא אחת ההטבות האהובות ביותר על עובדים – ובצדק. גם חיסכון לכל מטרה, גם תוספת למשכורת שפטורה ממס הכנסה (עד תקרה) וגם השקעה שפטורה ממס רווחי הון. מעסיקים רבים אף מעדיפים לתת לעובדים חיסכון בקרן השתלמות במקום תוספת לשכר. לא צריך להיות עסק ענק המעסיק מאות ואלפי עובדים כדי לאפשר גם לעובדים שלכם ליהנות מקרן השתלמות, וגם עסק עם עובד אחד או שניים יכול לאפשר זאת לעובדיו. אז מהי בעצם קרן השתלמות, איך בוחרים מבין שלל קרנותההשתלמות הקיימות ומה צריך לדעת כדי לבצע הפקדות לקרן ההשתלמות של העובדים בצורה נכונה?

 

מהי קרן השתלמות ואיך בוחרים אותה?

קרן השתלמות היא חיסכון לטווח בינוני הכולל הטבות מס משמעותיות. במקור נועדו קרנות ההשתלמות למימון השתלמויות מקצועיות לעובדים, אך כיום זהו חיסכון שיכול לשמש את העובדים לכל מטרה שיבחרו. אתם המעסיקים, יכולים לפתוח עבור העובדים השכירים שלכם קרן השתלמות, כאשר העובדים יכולים לבחור את החברה שתנהל עבורם את החיסכון. מדי חודש, תידרשו להעביר את ההפקדה לקרן ההשתלמות עבור כל עובד. מרבית סכום ההפקדה נעשה על חשבונכם ונחשב כהוצאה מוכרת לצורכי מס, וחלקו נעשה על חשבון העובד כאשר באחריותכם כמעסיק לנכות את הסכומים המתאימים משכר העובד ולהעבירם מדי חודש לקרן ההשתלמות.

החיסכון בקרן ההשתלמות מושקע בשוק ההון על פי מסלול ההשקעה שבחר העובד. ישנן קרנות השתלמות רבות המנוהלות על ידי בתי השקעות וחברות ביטוח שונות כאשר בכל חברה מוצעים מסלולי השקעה שונים ברמות סיכון שונות בהתאם להעדפות החוסכים. לאחר שש שנים, החיסכון בקרן ההשתלמות הופך לנזיל למשיכה לכל מטרה בפטור מלא ממס רווחי הון כל עוד ההפקדות שהועברו לקרן לא חרגו מתקרת ההפקדה השנתית המותרת. בנסיבות מסוימות, יוכל העובד למשוך את כספי החיסכון מקרן ההשתלמות בפטור ממס כבר בתום שלוש שנות חיסכון, או לפנות לקרן לבקשת הלוואה על חשבון החיסכון שנצבר בקרן.

איך פותחים קרן השתלמות לעובד?

מאחר שהעובד הוא שבוחר איפה תנוהל קרן ההשתלמות שלו, עליו לפנות למלא טופס הצטרפות שבו ימלא גם את פרטיכם כמעסיק שלו. העובד ימסור לכם את פרטי הקרן ובהמשך תקבלו גם מכתב מסודר המאשר את פתיחת החשבון לזכות העובד. מדי חודש יהיה עליכם להעביר את סכומי ההפקדה לקרן ההשתלמות בצירוף פרטי העובד, באופן דומה להפקדות לקרן הפנסיה שלו.

איך מחשבים את גובה ההפקדה לקרן השתלמות של העובדים מדי חודש?

על פי חוק, הפקדת המעסיק לקרן ההשתלמות של העובד תהיה בשיעור של עד 7.5% מהשכר שלו, בצירוף הפקדה על חשבון העובד בגובה שליש מהפקדת המעסיק ועד 2.5% מהשכר. במקרים רבים מעסיקים נוהגים להפקיד לקרן ההשתלמות עבור העובדים את השיעורים המקסימליים: כלומר, 2.5% על חשבון העובד ו-7.5% על חשבון המעסיק. עם זאת ישנם מקרים בהם שיעורי ההפקדה נמוכים יותר, או גבוהים יותר כמו במקרה של מורים ורופאים. שיעורי ההפקדה מחושבים רק מחלק השכר שמשולם עבור עבודתו של העובד כהכנסת עבודה. כלומר לרוב הם אינם כוללים תשלומים שונים כמו החזרי הוצאות, תוספות מיוחדות עבור שעות נוספות ובונוסים על עמידה ביעדים כלשהם.

חלק ההפקדה שמשולם על חשבון המעסיק, אינו נזקף לעובד כהכנסה ולכן הוא פטור ממס הכנסה. כדי להיות זכאים לכל הטבות המס שמציעה קרן ההשתלמות, סכום ההפקדה צריך להיות נמוך מתקרת ההפקדות השנתית. בשנת 2020 עומדת תקרת ההפקדות על שיעור של 10% סך הכל (7.5% על חשבון המעסיק ועוד 2.5% על חשבון העובד) משכר של 15,712 ש״ח בחודש. אם תבחרו בכל זאת להפקיד לקרן ההשתלמות סכומים גבוהים יותר שחורגים מהתקרה השנתית, חלק המעסיק יחשב כהכנסה שיש לזקוף למס ובעת המשיכה העובד יידרש לשלם  מס רווחי הון בשיעור של 25% מהרווחים שנצברו על הפקדת המעסיק והעובד שמעבר לתקרה.

המשבר הכלכלי שנוצר בעקבות התפשטות נגיף הקורונה, גרם למעסיקים רבים להוציא את עובדיהם לחופשה ללא תשלום. אם גם אתם הוצאתם עובדים לחל״ת, אינכם חייבים להמשיך להפקיד לקרן ההשתלמות של העובד בתקופה זו. יחד עם זאת, חשוב להבין כי קרנות ההשתלמות מהוות חיסכון חשוב עבור העובד שיכול לסייע לו גם בתקופה לא פשוטה זו.

קרן השתלמות מציעה לכם המעסיקים כלי נהדר לתגמל את העובדים ולאפשר להם חיסכון אטרקטיבי ופטור ממס.  קרן ההשתלמות אמנם מפחיתה במעט את שכר הנטו שהעובד מקבל לחשבון הבנק, אך בטווח הבינוני והארוך היא מאפשרת לו ליהנות מחיסכון שמושקע בשוק ההון במטרה לצבור תשואה לאורך השנים.

 

*אין לראות באמור לעיל תחליף לייעוץ ו/או שיווק פנסיוני אישי ו/או ייעוץ מס המותאם לצרכי הלקוח.

 


    מאמרים שיכולים לעניין אותכם: